מודל DiSC הוא כלי שנועד לזהות סגנונות תקשורת, ולסייע לאנשים לשפר יכולות בינאישיות בעבודה. המודל מתאר ארבעה סגנונות תקשורת בסיסיים: S, I, D, ו- C.
וישנם סגנונות תקשורת המהווים שילוב של שני סגנונות בסיס, למשל DI, או SC וכן הלאה. ומכאן שלפי המודל ישנם 12 סגנונות DiSC ייחודיים ומובחנים זה מזה.
חשוב לזכור! לכולנו יש יכולת ליישם את כל הסגנונות, ולא רק את הסגנון הבולט שלנו. פשוט ההפעלה שלהם תדרוש יותר מאמץ ונכונות מסוימת להימתח אל מעבר לתגובות האוטומטיות שלנו. היכולת הזאת, לסגל סגנון תקשורת מודע וגמיש יותר, זו המתנה הגדולה של הלמידה עם DISC. נתחיל בארבעת סגנונות הבסיס…
סגנון שמעדיף התקדמות בקצב גבוה, נוטה להיות דומיננטי ונחוש להשגת מטרותיו. סגנון תקשורת שדוגל בדיבור "תכלס", ישירות, ענייניות ומיקוד בתוצאות.
תרומה ייחודית לצוות: מאוד אפקטיביים, לוקחים יוזמה ויודעים לגרום לדברים לקרות.
אם עושים שימוש יתר בסגנון: עלולים להיתפס כסוליסטים או כחסרי רגישות.
אוהבים קצב גבוה של התקדמות (בדומה לסגנון "D"), אבל לרוב יהיו יותר חמים, טיפוסים חברתיים (לפעמים קצת דברנים..), תקשורת פתוחה וחברית. כריזמטיים.
תרומה ייחודית לצוות: אנרגיה חיובית, פתיחות לשינויים ורעיונות חדשים, עבודת צוות.
בשימוש יתר בסגנון: נתפסים כפזיזים מדיי, או אופטימיים מדיי. לא מספיק "על הקרקע".
בדומה לסגנון "I", גם בעלי סגנון "S" אוהבים לשתף פעולה עם אחרים, אבל עם העדפה לקצב זהיר יותר, ושאיפה להרמוניה ויציבות. בעלי סגנון תקשורת שקול ונעים.
תרומה ייחודית לצוות: יציבות ואמינות. אדיבות, אוהבים לעזור. הרמוניה.
בשימוש יתר בסגנון: נתפסים כלא מספיק נחושים, או לא מספיק עומדים על דעתם.
רואים את הפרטים הקטנים, רציונליים, שיטתיים וקפדנים. בעלי קצב מתון וזהיר יחסית, בדומה לבעלי סגנון "S", אבל עם סגנון תקשורת פחות חם ומקבל.
תרומה ייחודית לצוות: הקפדה על איכות, אמינות. שיקול דעת ויכולת לאתגר רעיונות חדשים.
שימוש יתר בסגנון: נתפסים כעקשנים מדיי, קטנוניים ומקשים על התקדמות.
אני עובד עם הכלים של DISC באנגלית עם קהל ישראלי כבר שנים, ולמרות שרובם מספרים לי שהם נעזרו לא מעט במתרגם של גוגל (וקצת מתלוננים על הזמן שלקח להם להשלים את השאלון), עדיין רמת הדיוק של התוצאות גבוהה מאוד, ויש הרבה תגובות של צחוק והפתעה בסדנאות, לפעמים גם מבוכה לגלות עד כמה המשוב "כאילו קלע בול לראש שלהם". אז למה בחרתי לפתח גרסה למודל בעברית? כי שפה זה לא רק עניין של נוחות – שפה כמובן, זה גם עניין של תרבות. קרא עוד…
דינמי - מאפיינים בולטים
שימוש יתר בסגנון עלול להתפרש כ:
תכליתי - מאפיינים בולטים
שימוש יתר בסגנון עלול להתפרש כ:
יציב - מאפיינים בולטים
שימוש יתר בסגנון עלול להתפרש כ:
מדייק - מאפיינים בולטים
שימוש יתר בסגנון עלול להתפרש כ:
המפתח להצלחה טמון ביכולת להסביר מצבים מורכבים במילים פשוטות:
להעניק ללומדים שפה חדשה להבנה של עצמם ושל הסביבה שלהם, ובאותה שפה להציע כלים פרקטיים לשיפור יכולות בינאישיות.
הכלים של Everything DiSC הם כל כך מוצלחים בעיני, כי הם מצליחים לשלב עומק ופשטות. בזכות השפה הברורה של המודל והכלים, למשתתפים קל יותר להבין את עצמם ואת הסביבה שלהם. קל להם יותר לזכור את מה שהם למדו, ולהשיג שינוי של ממש בהתנהגות.
חוויית למידה וכלים שיחד תורמים לתרבות של הקשבה, הערכה הדדית ושיתוף פעולה.
בכל שנה מיליוני מנהלים בכל העולם משתמשים בכלים של Everything DiSC במסגרת תהליכים לפיתוח מנהיגות. בעבודה עם מבחני אישיות, אני באופן אישי למדתי רבות על עצמי כאדם, כבן זוג, כהורה לילדיי וכמובן כמנחה קבוצות. זו מתנה גדולה שאני שמח להעביר הלאה למשתתפים בסדנאות שלי, ולמנהלים שאני מלווה אישית.
דידי, תודה על יום מהנה מלמד ומעמיק ! קיבלנו כלי מדהים והכי חשוב :זכיר ושימושי (שזה נדיר בימינו). צוות הנהלת IT ממשיכים לדבר את השפה של Everything DiSC ומיישמים גם בתוך הצוות ובעיקר מול ממשקים. הנוכחות שלך נעימה ומדויקת. הקשבה ודיוק לצרכי הפרט והקבוצה. תודה על יום פורה ומשמעותי.
הייתה לי הזכות לעבוד עם דידי על מגוון תהליכים. דידי הוא יועץ נדיר במינו, שעובד בשותפות מלאה עם HR, מקשיב היטב, עושה כל מאמץ להתאים את עצמו לצרכים הספציפיים שלנו, ולעולם לא מתפשר על מקצועיות או איכות. אחת התכניות המצליחות ביותר שדידי הוביל עבורנו הייתה תכנית מנטורינג פנים ארגונית, ממנה הרוויחו המנהלים החונכים והנחנכים כאחד, תוך השפעה רחבה על הפיתוח והלמידה בקרב המנהיגים שלנו.
ניתן ומומלץ להתאים אותן לצרכים והמאפיינים של הארגון שלכם.
צרו אתי קשר ובואו נעבוד על זה יחד!