להוביל שינוי כמו שצריך מהתחלה!

בארגונים רבים, על אף שיש הסכמה רחבה למדי באשר לכיוון אליו צריכים ללכת, השינוי בשטח אינו מתקדם בקצב הרצוי. נשמע מוכר?

שינויים מסוימים יכולים להתגשם באמצעות תכנית תקשור טובה, ולצידה מפגשים קבוצתיים לצורך שיתוף האנשים בתהליך, והקניית כלים הנדרשים לשינוי המיוחל. אף על פי כן, ישנם שינויים המצריכים התערבות עמוקה יותר – במבנה הארגוני, בתהליכים ארגוניים או בשניהם,  כדי לאפשר לארגון להשיג שינוי בר קיימא (ולהישאר פחות או יותר בחתיכה אחת בתום התהליך).

למשל, אם אתם רוצים לקדם ניוד בארגונכם, או פיתוח אישי, או חדשנות. לרוב, מטרות מעין אלו דורשות מהאנשים בארגון, ומהארגון כמכלול, לעבור שינוי תפיסתי ותרבותי. אם הארגון לא מורגל בכך, שום סדנה למנהלים או קורס הכשרה לעובדים לא יספיקו כדי להשיג תוצאה משמעותית. במקרים כאלו חשוב לשאול מספר שאלות חשובות, כגון:

  • האם אנשים מוערכים באופן שמקדם את השינוי?
  • האם האנשים מתוגמלים באופן שמקדם את השינוי?
  • האם הערכים האמיתיים והנורמות של אנשים בארגון תומכים בשינוי?
  • האם המבנה הארגוני הקיים עדיין תומך באסטרטגיה הארגונית?

לא חייבים להפוך את כל הארגון כדי לחולל שינוי בהצלחה. מה שכן, חשוב לשאול כבר בהתחלה את השאלות הנכונות, לראות את התמונה המלאה, ומתוכה לזהות את החסמים העיקריים בהם צריך לטפל כדי לייצר תנועה אמיתית של המחט לכיוון הרצוי. לעיתים, היכולת להרכיב את התמונה המלאה מצריכה נקודת מבט נוספת וחיצונית לארגון. התפקיד של יועץ ארגוני הוא לסייע לכם לנסח מטרות ברורות ומדידות לשינוי, ובהתאם לסייע לכם עם תקשור נכון ורתימה של בעלי עניין לתהליך.

אהבתם? שתפו

השאירו תגובה

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם

מדוע לבחור במודל DISC?

המיוחד ב DISC הוא המהירות שבה אנשים מתחברים למודל, מוצאים את עצמם בתוכו וגוזרים תובנות פרקטיות לגבי הסגנון האישי שלהם ולגבי קשרים שיש להם בעבודה.

קרא עוד »

חוזרים ממילואים

אלו אתגרים מצפים למילואימניקים שחוזרים משדה הקרב לחיים האזרחיים?כיצד החוויות משדה הקרב עלולות להשפיע על התפקוד בעבודה?ומה התפקיד של המעסיקים בלהקל ולקצר את תקופת ההתאקלמות

קרא עוד »